DOF   Dansk Orienterings-Forbund COWI Hovedsponsor: TRIMTEX

Hård dag for eliten i de skånske bakker

Af: Ole Lind, Sportschef
Thomas Jensen & Signe Søes vandt i 25 graders sommervarme

Line, Signe & Ane - alle tre klar til landsholdet

Line, Signe & Ane - alle tre klar til landsholdet

Søren, Thomas og Rasmus - dagens bedste i Skåne

Søren, Thomas og Rasmus - dagens bedste i Skåne

Søndag var sommeren kommet til Skåne. Det mærkede deltagerne i 5. afdeling af Trimtex Cup, som samtidigt var testløb, med henblik på udtagelse af landsholdende til årets internationale begivenheder. Den lange distance var 8,8 km for damerne og hele 14,6 for herrerne, så de fleste var rigtigt godt brugt efter turen rundt i det kuperede terræn. Sommervarmen var perfekt set fra udtagelsesledelsens synspunkt – det bliver sikkert mindst lige så varmt til EM i Letland og VM i Tjekkiet – så på den vis fra varmen meget velkommen.

Hos damerne var det for tredje løb i træk, stortalentet Signe Søes der var hurtigst. Signe var ikke tilfreds med sit løb, men i mål var hun alligevel 8 minutter foran Ane Linde på andenpladsen. Pigerne løber begge for OK Pan Århus. Efter konkurrencen kunne klubkammeraterne ønske hinanden tillykke. Præstationen gav nemlig samtidig en billet til EM med landsholdet. Signe og Ane brev udtaget sammen med Line Søderlund fra Farum OK og Maja Alm HTF Haderslev, som var forhåndsudtaget.

EM holdet hos herrerne er ikke klart endnu. Landstræner Åke Jönsson er gået i tænkeboks og melder først herreholdet ud senere.

Herreklassen blev et meget tæt opgør med de 5. første løbere inden for et minut efter mere end 1½ times fight i skoven. En ”old boys” og en junior endte med, at trække de længste stå. Veteranen Thomas Jensen, Tisvilde Hegn OK vandt med 1. sekund foran den tidligere junior Verdensmester Søren Bobach fra Silkeborg OK. 10-Mila vinderen Rasmus Djurhuus fra FIF Hillerød fik en flot 3. plads.

Resultaterne betyder at Line Søderlund, Farum OK og Christian Christensen fra OK Pan Århus fører den danske rangliste for henholdsvis damer og herrer.

Resultater:

Damer 8.800 meter 18 poster

1. Signe Søes OK Pan Århus 68:06
2. Ane Linde OK Pan Århus 76:53
3. Line Søderlund Farum OK 80:09

Herrer 14.600 meter 26 poster

1. Thomas Jensen Tisvilde Hegn OK 90:32
2. Søren Bobach Silkeborg OK 90:33
3. Rasmus Djurhuus FIF Hillerød 90:56

Alle resultater vi link herunder
Se mere: http://www.pan-kristianstad.nu/arrangemang/DEN%20test-08/start.html


Et stærkt nyt juniorlandstrænerteam
Jeppe Ruud skal fremover stå i spidsen for Juniorlandsholdet sammen Astrid Ank, Camilla Bevensee og Rasmus Folino
Tim Falck Weber nomineret til Årets Energibundt
Tisvilde Hegn OK's ungdomstræner og næstformand er blandt tre nominerede
Majas drøm
DOF Akademiet 2017
Årets store uddannelsesdag afvikles i Ringe lørdag d. 14. januar med masser af gode tilbud til dig og din klub
Er du ny juniorlandstræner i DOF? Ny redaktør til Orientering Jesper Stamp stopper som juniorlandstræner Orienteering Achievement of 2016 Repræsentantskabsmøde 2017 Plan 2017-2020 er klar til godkendelse