DOF   Dansk Orienterings-Forbund COWI Hovedsponsor: TRIMTEX

OL-tema: Det vigtigste er at deltage...

Af: Malene Grøndahl


OLs motto er stadig det velkendte. Og der er ingen tvivl om, at der er noget om snakken. Det er vigtigt at deltage. Så vigtigt, at stadig flere idrætsgrene forsøger at komme indenfor i den olympiske varme. Det handler om penge, prestige og presse. For nogle lykkes det.
Den olympiske ånd er en uhåndterlig størrelse, som blandt andet handler om fairness. Det betyder også, at det skal være umuligt at snyde eller at betale sig til en fordel. Det er svært at kombinere med orienteringssportens grundlæggende princip om, at løberne skal sendes ud et terræn, der er ukendt for alle. Det er en del af den uhåndterlige størrelse, man kan kalde orienteringssportens ånd. Kan den ånd kombineres med den olympiske ditto? IOF har besluttet sig for at prøve. DOF har sagt ja til at være med. Men hvordan kan et olympisk orienteringsløb se ud, og er det overhovedet så vigtigt at deltage?
O-posten har ledt efter mulige svar på de svære spørgsmål. Vi har spurgt hos os selv, hos vore naboer og i nogle af de små forbund, der i dag er med på det olympiske program.

Udvalgte artikler fra det store OL-tema kan læses her på nettet. Resten af artiklerne kan læses i O-posten.

O-posten, 3/98